Липса на пречиствателна станция довела до трагедията в свинефермата

Общество
12:50 - 19 Май 2019
3629
Липса на пречиствателна станция довела до трагедията в свинефермата

Липса на пречиствателна станция, която да обира изпаренията от амоняк, е причината двама работници да загинат от задушаване в свинекомплекс в силистренското село Попина, твърдят запознати, цитирани от в. "24 часа".

Борис Димитров и Пенчо Драганов загубиха живота си в шахта с фекалии от прасета. Борис е влязъл, за да ремонтира помпата, когато от изпаренията му става лошо и пада, Пенчо Драганов и още един колега правят опити да го извадят. Изпаренията задушават и Драганов.

И двамата мъже са на близка възраст. Борис Димитров е роден през 1966 г., а Пенчо Драганов – 1965. Димитров оставя съпруга, дъщеря и внучка. Пенчо е живеел с майка си. Бил е ерген.

Загиналият Борис Димитров оставя съпруга, дъщеря и внучка

От изпаренията от свинекомплекса се оплакват всички живущи в селото. Надяват се след този трагичен случай да бъде монтирана пречиствателна станция, за да няма други жертви, пише "24 часа".

Към момента няма официален коментар от собствениците на свинекомплекса. Възмущение сред хората от Попина буди и фактът, че те не са се появили на мястото на инцидента вчера, докато там са били полицаи и следователи.

Пенчо Драганов се опитва да помогне на колегата си Борис, но изпаренията задушават и него