Лишили Шарън Стоун от опека над сина ѝ заради „Първичен инстинкт“

Съдия питал 4-годишното момченце: „Знаеш ли, че майка ти се снима в сексфилми?“

САЩ
22:45 - 09 Март 2023
5533
Лишили Шарън Стоун от опека над сина ѝ заради „Първичен инстинкт“

Американската актриса и бивш модел Шарън Стоун разказа как е била лишена от попечителство над сина си заради снимките в култовия еротичен трилър от 1992 г. „Първичен инстинкт“. Пред водещия Брус Боци звездата се върна в спомените в подкаста Table for Two („Маса за двама“).

По думите на актрисата това се случило по време на съдебния процес за развода й с журналиста и издател Фил Бронстейн, неин втори съпруг. На заседание, състояло се през 2004 г., момченцето, осиновено 4 години по-рано от двойката, било запитано дали знае, че майка му се снима в сексфилми. След това, по решение на съдията, опеката над малкия Роан Джоузеф Бростейн Стоун била поверена на бившия съпруг на актрисата, а тя получила правото да го посещава. Детето тогава било едва 4-годишно.

Звездата от „Първичен инстинкт“ нарече лишаването й от попечителство над детето заради участието й в един еротичен епизод във филма „злоупотреба от страна на системата“. Тя подчертава, че в онзи период много актьори се появявали на екрана напълно голи. „Случилото се ми разби сърцето. Влязох в болница. Бях диагностицирана с допълнителни сърдечни съкращения в горната и долната сърдечна камера“, обяснява Стоун.

Актрисата споделя как е изтърпяла много неща – от това да й крещят на снимачната площадка, че не е показала „достатъчно кожа“, до това да й кажат, че никога няма да бъде номинирана за най-добра актриса… 

„Никой никога не е обвинявал Шарън Стоун, че й е лесно. Разбира се, актрисата от „Казино“ и „Първичен инстинкт“ спечели слава – да не говорим за статута на секссимвол – като изигра някои от най-запомнящите се фатални жени в новата история. Но същите роли и почти я съсипаха“, коментира BuzzFeed News.

Когато през далечната вече 1992 г. „Първичен инстинкт“ излиза на екран, много зрители са „хванати неподготвени“ от предизвикалата скандал сцена, в която героинята на Стоун по време на полицейски разпит многократно кръстосва крака и ясно се вижда, че е без бельо отдолу. Краткият момент на голота бързо се превръща в символ на филма, както и на кариерата на Шарън.

Актрисата неведнъж е говорила за тъмната страна на Холивуд, позовавайки се на станалото на снимачната площадка на „Първичен инстинкт“. Тя е била измамена да свали бикините си с твърдението, че бельото й отразява светлината и пречи на заснемането на сцената. В мемоарите си от 2021 г. „Красотата да живееш два пъти“ Шарън Стоун разказва, че не е осъзнавала какво е заснето, докато не е присъствала на предпремиерна прожекция, в пълна зала с професионалисти от филмовата индустрия, включително агенти и адвокати. Тя изпаднала в истерия и поискала да съди създателите на продукцията, но мениджърът ѝ я разубедил, че няма смисъл.