Лисиците си поиграха с Чайките - надхитриха ги с дузпи

Лестър е на четвъртфинал за Купата на Лигата в Англия

Спорт
11:43 - 28 Октомври 2021
1210
Лисиците си поиграха с Чайките - надхитриха ги с дузпи

Лестър продължава към четвъртфиналите на Карабао Къп, след като отстрани Брайтън след изпълнение на дузпи. В редовното време двата отбора не успяха да се победят и завършиха наравно 2:2.

Харви Барнс и Адемола Луукман реализираха за „лисиците“, а точни за гостите от Брайтън бяха Адам Уебстър и Енок Мвепу.

Лестър влезе по-добре в мача и поведе още в 6-ата минута. Тогава Харви Барнс се възползва от грешка на Джейсън Стийл и с мощен шут от дистанция реализира.

В 23-ата минута талантът Киърън Дюсбъри-Хол получи в наказателното поле и за малко да удвои преднината на „лисиците“. Неговият удар обаче беше отразен от вратаря Стийл, след което топката се отби от гредата, но не попадна в мрежата.

В добавеното време на първата част паднаха два гола. Първо, Адам Уебстър засече центриране от ъглов удар и възстанови равенството – 1:1. Секунди по-късно обаче Адемола Луукман успя да прати топката в мрежата и възвърна преднината на домакините.

Лестър не съумя да отбележи трети гол, с който да сложи точка на спора и в 71-вата минута Брайтън отново стигна до ремито. Марк Кукурея изведе Мвепу зад защитата на Лестър. Замбиецът овладя и преодоля Дани Уорд за 2:2.

До изтичането на редовното време гол не падна. С напредването на игровите минути двата отбора предприемаха все по-малко рискове. Така крайният победител трябваше да бъде решен с дузпи.

Лестър показа железни нерви и не направи пропуски от бялата точка, докато Мвепу и Нийл Мопе пропуснаха и убиха надеждата на „чайките“.

В същото време Брентфорд също се класира за четвъртфиналите за Купата на Лигата. „Пчеличките“ надвиха с 2:1 като гост Стоук Сити.