Литовец движи шано схема с руски имоти по морето

Общество
18:10 - 18 Май 2022
11746
Литовец движи шано схема с руски имоти по морето

Литовски гражданин е в основата на руска схема за пране на пари с имоти по българския морски бряг, научи Lupa.bg. Става въпрос за брокер с паспорт от Вилнюс с руското име Дмитрий О., който търгува с апартаменти на руснаци и българи от Варна до Созопол.

Последният му "хит" в мрежата е опитът да отдаде двустайно жилище в Несебър за предстоящия сезон на баснословната сума от 7000 лева, платени предварително за помещения с телевизор с кинескоп...

Въпросният се представя като собственик на руска компания за недвижимости, базирана в Слънчев бряг, с домейн .ru, която обаче във фирмените регистри не съществува. 

Всъщност литовецът е собственик единствено на малко ЕООД, под името "Акт 17", чрез което финализира сделките си за стотици хиляди евро на месец при обявен оборот за 2019 г. от едва 22 000 лева, разкриват източниците ни. Според запознати той се занимава с препродажбата на т.нар. "вторички" на руския пазар, които заради войната в Украйна и санкциите, наложени на Москва от ЕС, сега се налага да бъдат бързо обратно пуснати на пазара. 

Така в платформите, в които Дмитрий работи, обявява жилища за продан от несъществуваща фирма. Някои от сниманите имоти пък могат да се открият в други компании, със седалища в Москва, сочи още справка на медията ни,