Ливърпул излъга лисиците

Красиви голове на Собослай и Жота донесоха поредна победа на мърсисайдци

Спорт
11:09 - 28 Септември 2023
1656
Ливърпул излъга лисиците

Ливърпул записа седма поредна победа във всички турнири, въпреки че за пореден път този сезон се оказа догонващ. Мърсисайдци спечелиха с 3:1 домакинството си на Лестър в мач от третия кръг на Купата на Лигата.

Лидерът в Чемпиъншип поведе още в третата минута след попадение на Кейси Макатиър. "Червените" изравниха в началото на второто полувреме след гол на Коди Гакпо, който получи топката от сънародника си Райън Гравенберх. Влезлият като резерва Доминик Собослай се разписа след страхотен удар в 70-ата минута, а Диого Жота вкара малко преди края след удар с пета.

Юрген Клоп бе направил цели десет промени от мача с Уест Хам преди няколко дни. Единственият оцелял от състава тогава - Къртис Джоунс, изведе тима с капитанската лента. Като цяло резервите на рекордьора по трофеи в Купата на лигата се представиха на ниво, но защитата допусна няколко опасни ситуации пред вратата на Келъхър.

Лестър шокира "Анфийлд" в третата минута след блестяща контраатака, завършена от Макатиър. Домакините опитаха бързо да отговорят и удар на Ендо мина близо до лявата греда на Столарчик. Защитата на "червените" обаче изглеждаше уязвима и "лисиците" успяха още няколко пъти да организират опасни атаки.

Тимът на Юрген Клоп обаче бързо взе контрол върху случващото се на терена, владееше топката в големи период и започна да създава положения. Доук имаше претенции за дузпа след съприкосновение с Джъстин в наказателното поле. Жота пък не успя да стреля към вратата, след като топката се озова при него на далечната греда, а той бе на метър от голлинията. Малко по-късно Доук имаше отлична възможност да изравни, но нацели горната греда.

Натискът на Ливърпул се увеличаваше и в 22-ата минута Коуди трябваше да блокира топката на голлинията. Юношата на мърсисайдци, който днес направи дебют за Лестър, се позиционира отлично, за да спре удар с глава на Гакпо, който се възползва от центриране на Цимикас от фал. След тази ситуация гостите успяха да поуспокоят играта за известен период и да ограничат атаките на съперника.

"Лисиците" обаче почти не играеха с топката и се концентрираха върху действията си в защита. Ливърпул доминираше, но не успяваше да преодолее защитата на гостите, която бе водена от Коуди, отличил се с няколко отлични намеси през първото полувреме.

Клоп не направи промени на почивката, но инструкциите му дадоха резултат и тимът му стартира агресивно втората част. Мърсисайдци стигнаха до изравняване в 48-ата минута след нидерландска комбинация. Гравенберх свърши добра работа и намери Гакпо в наказателното поле, а той се обърна и прати топката в мрежата.

Лестър бе напът да се разпадне, но оцеля при следващите няколко атаки на домакините. В 57-ата минута неясно как топката не се озова в мрежата след разиграване на "червените" в наказателното поле на съперника. Той завърши с подаване на Елиът и удар с глава на Гакпо, а топката за втори път в мача се удари в горната греда зад Столарчик.

В 65-ата минута на терена се появиха Дарвин Нунес и Доминик Собослай, които замениха Доук и Гравенберх. Включването им веднага под още по-голям натиск защитата на гостите. Нунес пробва неуспешно няколко пробива. Жота пък не се възползва от грешка при изнасянето на гостите. Собослай изравни резултата след изключително изпълнение в 70-ата минута. Той получи топката от Ендо и с мощен изстрел от дъгата на наказателното поле разстреля вратаря на "лисиците".

Последваха още опасности пред вратата на Лестър. Нунес не бе достатъчно точен при следващия си удар, а Собослай не бе далеч от втори красив гол. Удар от дистанция на унгареца прати топката малко над вратата. Гостите също успяха на два пъти да организират добри бързи атаки, но не стигнаха до завършващ удар след добри намеси на бранители на Ливърпул.

В 89-ата минута Куанса получи пространство отдясно след отличен шпагат на Елиът в центъра на терена и грешка на бранител на "лисиците". Защитникът на мърсисайдци подаде на Жота, който с пета я насочи към мрежата. В добавеното време домакините бяха близо до нов гол, но удар на Елиът бе блокиран на голлинията от Коуди, който за втори път в мача предотврати попадение по този начин.