Ливърпул на 1/2-финал в Карабао Къп, там среща Фулъм

Другият финалист ще бъде определем измежду Челси и Мидълзбро

Спорт
08:34 - 21 Декември 2023
1827
Ливърпул на 1/2-финал в Карабао Къп, там среща Фулъм

Ливърпул постигна категорична победа с 5:1 над Уест Хем на „Анфийлд“, с която се класира за полуфиналите на Карабао Къп. Мърсисайдци бяха тотален господар на терена и не оставиха никакви шансове на „чуковете“.

Още в началните етапи на срещата Харви Елиът можеше да даде аванс на Ливърпул, като в 10-ата минута стреля неточно от границата на наказателното поле, а в 14-ата от добра позиция прати топката покрай левия страничен стълб.

В 28-ата минута Ливърпул все пак поведе, след като Доминик Собослай получи хубаво извеждащо подаване от Джарел Куанса, отскубна се от защитата и с красив далечен удар в десния ъгъл отбеляза за 1:0.

В 45-ата минута Коди Гакпо засече центриране с глава, но топката премина вляво от вратата на Алфонс Ареола.

В 56-ата минута Дарвин Нуньес намери Къртис Джоунс в наказателното поле, той не се забави и без никакви проблеми промуши топката по земя във вратата на Уест Хем – 2:0.

В 71-вата минута падна и трето попадение в мрежата на Ареола, след като Ибрахима Конате с убийствен пас намери Коди Гакпо, който от границата на наказателното поле стреля към долния десен ъгъл – 3:0.

Шест минути след това Уест Хем се разписа с първия си точен удар в срещата, след като Бен Джонсън намери Джаред Боуен, който засече центрирането му в мрежата 3:1.

В 81-вата минута Мохамед Салах направи непростим пропуск, след като удар на Дарвин Нуньес срещна левия страничен стълб, топката стигна до египтянина, който на празна врата не успя да се разпише.

Само минута след това Салах се реваншира, след като бе изведен от Трент Александър-Арнолд и след хубав индивидуален рейд преодоля защитата и вратаря – 4:1. В 84-ата минута Къртис Джоунс оформи крайното 5:1 след нова асистенция на Трент.

Жребият отреди мърсисайдци да се изправят срещу Фулъм, а Челси ще играе на полуфинал срещу Мидълзбро.

Първите двубои от полуфиналите на Карабао Къп ще се играят в седмицата, започваща на 8 януари 2024 г., а реваншите ще се играят в седмицата, започваща на 22 януари 2024 г.

Първият мач между Ливърпул и Фулъм ще бъде на „Анфийлд“, а реваншът на „Крейвън Котидж“.

„Ривърсайд“ ще посрещне първия мач между Мидълзбро и Челси, а реваншът ще бъде на „Стамфорд Бридж“.