Ливърпул оцеля и този път, късен гол спаси мърсисайдци на "Олд Трафорд"

Манчестър Юнайтед водеше до самия край, но пропусна да бие най-големия си противник

Спорт
20:45 - 20 Октомври 2019
1653
Ливърпул оцеля и този път, късен гол спаси мърсисайдци на "Олд Трафорд"

Ливърпул се спаси от загуба при гостуването на Манчестър Юнайтед, след като резервата Адам Лалана успя да изравни пет минути преди края. Голямото дерби на Англия завърши 1:1. Маркъс Рашфорд откри резултата в 36-ата минута. Гостите имаха претенции за ситуацията, при която Ориги загуби топката и тя бе разглежда с ВАР заади съмнения за нарушение. В крайна сметка такова нямаше и попадението беше зачетено.

Двата отбора се хвърлиха в битка от самото начало, но пред двете врати нямаше положения. "Червените дяволи" играеха по-предпазливо, а гостите не намираха пролуки в отбраната на съперника.

Малко преди почивката попадение на Ливърпул бе отменено след намесата на системата за видеоповторения. Садио Мане овладя топката и преодоля Линдельоф, като прати топката в мрежата. Повторенията обаче показаха, че сенегалецът игра с ръка при овладяването и голът не бе зачетен.

Мохамед Салах остана извън групата на Ливърпул, след като не успя да се възстанови от контузия, получена на мача с Лестър преди две седмици. Жоел Матип, който подписа нов договор с клуба до 2024 г., се завърна в тима, както и вратарят Алисон. Давид де Хеа пък беше титуляр за "червените дяволи".

Малко преди изравнителното попадение на ливърпулци Антони Марсиал се завърна в игра, след като замени голмайсторът Маркъс Рашфорд.