Ливърпул победи Саутхемптън с 3:1

В друга среща от кръга Тотнъм направи обрат у дома срещу Лийдс и спечели изключително драматично с 4:3

Актуални новини
19:59 - 12 Ноември 2022
2024
Ливърпул победи Саутхемптън с 3:1

С голове преди почивката Ливърпул победи с 3:1 у дома Саутхемптън в мач от 15-ия кръг във Висшата английска лига по футбол.

Още в шестата минута Роберто Фирмино с глава отбеляза първия гол след центриране на Андрю Робъртсън. "Светците" изравниха само три минути след това чрез Че Адамс, но домакините върнаха аванса си чрез Дарвин Нунес, който се разписа отблизо с удар от движение в 21-ата минута. Три минути преди почивката отново Нунес беше точен във вратата на Саутхемптън.  След този успех Ливърпул заема шесто място в класирането с актив от 22 точки. "Светците" имат 12 точки на 19-та позиция.

В друга среща от кръга Тотнъм направи обрат у дома срещу Лийдс и спечели изключително драматично с 4:3. Лондончани изоставаха на три пъти в резултата, но постигнаха обрат успех след попадения на Родриго Бентанкур в рамките на само три минути. Отборът от Йоркшър взе аванс Крисенсио Съмървил в десетата минута на срещата, но Хари Кейн изравни само четвърт час по-късно. Лийдс си върна преднината три минути преди почивката след попадение на Родриго. Бен Дейвис върна столичани в срещата шест минути след почивката, но гостите за трети път бяха напред след нов гол на Родриго. В 81-ата и 83-ата минута дойдоха решаващите прояви на Бентанкур, който на два пъти направи безпомощен вратаря Илън Меслие. Втори жълт и съответно червен картон получи Тайлър Адамс от Лийдс в 87-ата минута на двубоя в Северен Лондон. Тотнъм е на трето място в класирането с актив от 29 точки. Гостите са с 15 точки на 14-та позиция.