Ливърпул страда, но съсече 10 от Атлетико

Мърсисайдци спечелиха с 3:2 визитата си в Мадрид

Спорт
11:12 - 20 Октомври 2021
1068
Ливърпул страда, но съсече 10 от Атлетико

Атлетико Мадрид и Ливърпул изиграха страховит двубой, изпълнен с множество обрати, драма, емоции, голове и най-важното - футбол от световна класа. На "Уанда Метрополитано" в Мадрид гостите победиха "дюшекчиите" с 3:2 и по този начин продължават победната си серия в Група "В" на Шампионската лига.

Още в 5-ата минута Джеймс Милнър прати топката в мрежата след пробив и удар на Мохамед Салах, след който топката рикошира в английския халф. В 13-ата минута Наби Кейта удвои.

След 21 минути игра Антоан Гризман върна един гол за Атлетико и допълнително завърза мача. Французинът вкара втори гол за Атлетико в 34-ата минута. Малко повече от 5 минути след началото на второто полувреме Антоан Гризман бе изгонен с директен червен картон и остави тима си с човек по-малко.

В 78-ата минута Салах отново даде аванс на Ливърпул след точно изпълнена дузпа. Четири минути по-късно съдията Даниел Зиберт първоначално отсъди дузпа за Атлетико, но преразгледа ситуацията с ВАР и в крайна сметка отмени решението си, с което лиши хората на Диего Симеоне от възможността да изравнят в мач, в който почти цяло полувреме бяха в намален състав на терена.

По този начин мърсисайдци продължиха с успешната си серия в груповата фаза на Шампионската лига, като са лидери в Група "В" с 9 точки от 3 мача.