Лиз Тръс представя нов план за инвестиции

Тръс и бившият финансов министър Риши Сунак се борят да заменят Борис Джонсън

Свят
11:15 - 25 Юли 2022
2100
Лиз Тръс представя нов план за инвестиции

Британският външен министър Лиз Тръс ще представи планове за създаване на нови инвестиционни зони с ниска регулация и повече свободни пристанища в понеделник, като засили кампанията си за следващ министър-председател, съобщава агенция Ройтерс.

Тръс и бившият финансов министър Риши Сунак се борят да заменят Борис Джонсън, след като бунт срещу скандалната му администрация го принуди да се оттегли.

Тръс води в социологическите проучвания сред членовете на Консервативната партия, които ще назначат своя нов лидер, който след това ще стане министър-председател. Тя каза, че основният й фокус ще бъде стимулирането на растежа във време на нарастваща инфлация и възможна рецесия.

Тръс каза в изявление, че ще изложи как, ако бъде назначена за министър-председател, ще работи с местните общности за идентифициране на места за преустройство за инвестиционни зони или това, което нейният екип описа като "пълномаслени свободни пристанища".

Такива зони биха имали ниска данъчна тежест за стимулиране на инвестициите и строителството, намалени ограничения за планиране и персонализирани регулации за насърчаване на "индустрии с висока стойност" като изкуствения интелект.

"Вместо това, чрез създаването на тези нови инвестиционни зони най-накрая ще докажем на бизнеса, че сме ангажирани с тяхното бъдеще и ще ги стимулираме да стимулират инвестициите, които ще помогнат за постигането на резултати за трудолюбивите хора."