Лиза Шопова написа пиеса за бившия си мъж Христо Мутафчиев

Шефът на артистите за пръв път ще играе на една сцена със сина си Асен

Култура
17:17 - 06 Март 2019
17661
Лиза Шопова написа пиеса за бившия си мъж Христо Мутафчиев

Христо Мутафчиев и синът му Асен ще играят в пиеса, написана и режисирана от Лиза Шопова. Тази театрална сензация ще се случи на сцената на Сатиричния театър, където вече започнаха репетициите на „Трима мъже и една Маргарита”. В постановката участват още Мартин Каров, Петър Калчев и Маргарита Хлебарова.

С този текст Лиза Шопова спечели конкурса „Алеко Константинов” за съвременна комедия, а наградата е реална постановка, и то на голяма сцена. Предвидено е премиерата да е на 20 април. Режисьорката е майка на Асен Мутафчиев и бивша съпруга на Христо Мутафчиев. Макар че Лиза и настоящият шеф на Съюза на артистите в България отдавна са разделени, те са в прекрасни отношения и дори работят заедно.

Историята, която е впечатлила авторитетното жури начело с директора на Сатирата Калин Сърменов, е за трима мъже, които след катастрофа попадат в обща болнична стая. За тях се грижи  медицинската сестра Маргарита (в ролята Маргарита Хлебарова), на която на следващия ден ѝ предстои сватба. Разприказвайки се (баща и син Мутафчиеви са двамата от пострадалите, а третият - Петър Калчев, е гост актьор от Малък градски театър „Зад канала”), откриват пресечни точки в живота си, които коренно променят отношенията им.

Асен Мутафчиев е от класа на Стефан Данаилов в НАТФИЗ. Той и баща му за първи път ще са заедно на една сцена. Наследникът на двете титанични театрални фамилии Шопови и Мутафчиеви - Асен, вече има сериозен опит на сцена и играе в Театър „София” и в Театър 199. 25-годишният актьор смята, че има най-много общи черти с прочутия си дядо Наум Шопов. Асен обаче е визуално копие на не по-малко известния си чичо Христо Шопов. Младата театрална звезда е особено близък и с братовчед си Наум Шопов-младши, който по професия е лекар, но нашумя покрай участието си в тв сериала по Нова телевизия "Откраднат живот".