Локализиран, но все още не е потушен пожарът в Струмяни

Днес ще дойдат на помощ френските самолети

Актуални новини
08:10 - 31 Юли 2024
698
Локализиран, но все още не е потушен пожарът в Струмяни

Локализиран, но все още не е потушен пожарът в община Струмяни. Местните власти увериха, че няма опасност за населението.

Вчера там бяха евакуираха жителите на селата Цапарево и Кърпелево заради бързо разрастващия се огън, който избухна по обед в Малешевската планина край границата с Република Северна Македония.

Гасенето ставаше основно по въздух, а и днес ще дойдат на помощ френските самолети, защото местността, където все още има огнища, е сложна за достигане с коли.

Засегнати са над 10 хиляди декара горски фонд, като на места огънят е върхов. Опасност за други населени места в района засега няма.

Хората, евакуирани от селата Цапарево и Кърпелево, са настанени при роднини, а тези, които нямат близки в района, са настанени в Спортния интернат в Сандански. За тях ще бъде осигурено и изхранване.

В Струмяни беше обявено бедствено положение. На място са директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Александър Джартов, както и директорът на пожарната в Благоевград комисар Валентин Василев.