Локо със седма победа в контролите, смачка Хебър с 3:1

Преди мача наградиха Димитър Илиев и Мартин Луков

Футбол
19:38 - 06 Февруари 2021
1365
Локо със седма победа в контролите, смачка Хебър с 3:1

Димитър Илиев и Мартин Луков получиха наградите си за футболист номер 1 на България и вратар номер 1. На семпла церемония призовете на двамата връчиха Христо Бонев и Георги Иванов-Гонзо.

Иначе Локомотив и Хебър играят при 3:1 последната си контрола преди старта на пролетния полусезон. Бирсент Карагарен се разписа в 25-ата минута за 1:0, Салинас удвои в 40-ата, преди Тодор Чаворски да намали в 69-та.  Шест минути по-късно Кристиян Илич направи 3:1.

Мачът започна с превес на домакините и три пропуска - на два пъти Бирсент Карагарен не успя да вкара топката в мрежата зад Любенов. Най-фрапиращ обаче бе този на Кристиан Илич, който от 5 метра би покрай вратата.

Смяна за Локомотив в 21-ата минута. Контузеният Малембана напуска, а на неговото място се появява Кристиан Гомис.

След атака отляво на Локовотив Бирсент Карагарен бе изведен на чиста позиция пред малкия пеналт и този път той не сбърка с удара си за 1:0 в 25-ата минута.

Четири минути след подновяването на играта Локомотив повежда с 2:0 след попадение на Лукас Салинас.

Четворна смяна в Локомотив в 60-ата минута. Парвизджон Умарбаев напуска терена, на неговото място влиза Георги Мичнев. Вместо Мартин Луков на вратата ще пази Илко Пиргов. Момчил Цветанов също излиза, вместо него в игра Николай Николаев. Конър Руан ще играе на мястото на Бирсент Карагарен.

Хебър се връща в мача. Тодор Чаворски с глава връща едно попадение след центриране от корнер на първа греда в 70-ата минута.

Със самостоятелна акция по дясното крило Илич изработи третото попадение за черно-белите в 76-ата минута. Хърватинът прекара топката между краката на защитник и бе безпощаден с отмерен удар в далечния ъгъл, съобщава Марица. 

В 87-ма минута далечен удар на Георги Каракашев, Илко Пиргов успя да избие в ъглов удар.