Локомотиве Лайпциг продаде над 125 000 билета за виртуален мач

Клубът от бившата ГДР предприе тази стъпка, за да подобри собствения си рекорд за най-много продадени входни талона за среща

Новини
22:00 - 13 Април 2020
2148
Локомотиве Лайпциг продаде над 125 000 билета за виртуален мач

Германският четвъртодивизионен клуб Локомотиве (Лайпциг) е продал повече от 125 хиляди билета за несъществуващ мач. Клубът от Регионал-лигата, който има сериозна история в миналото, обяви днес нов рекорд за продадени билети за виртуален мач срещу невидим съперник, който трябва да се състои на 8-и май.

Клубът от бившата ГДР предприе тази стъпка с идеята да подобри собствения си рекорд за най-много продадени билети за един мач. Сега за несъществуващия мач са продадени билетите на цена от 1 евро.

Предишният им рекорд е от 1987-а година, когато продават 120 хиляди билета за полуфинала срещу Бордо от турнира за КНК на Централния стадион в града. Жълто-сините от Локомотиве елиминират френския тим и стигат до финала за трофея, но отстъпват на Аякс (Амстердам) с Марко Ван Бастен в състава си.

"Когато стартирахме кампанията на 19-и март, никой от нас не предполагаше, че ще преминем границата от 120 хиляди билета толкова бързо. От името на клуба, искам да благодаря на всички привърженици, които се включиха в кампанията от всякакви точки на света. Страхотно е, че цялото семейство в синьо и жълто е обединено от идеята в тези трудни времена, заяви щастливият президент на клуба Томас Лове.