Лондон: Подкрепа за Украйна, докато не спечели войната

Украйна
11:25 - 04 Октомври 2022
2006
Лондон: Подкрепа за Украйна, докато не спечели войната

Британският външен министър Джеймс Клевърли ще заяви днес на конгреса на Консервативната партия, че Великобритания ще подкрепя Украйна, докато не спечели войната срещу Русия.

Великобритания е основен играч на терена, а не страничен наблюдател от началото на войната през февруари, това смята да заяви Джеймс Клевърли пред делегатите, съобщи Скай нюз след като се запозна с предварително огласени части от речта на външния министър.

"Ние ще подкрепим украинците, докато тази война не бъде спечелена. Ние ще ги подкрепим, докато суверенитетът им не бъде възстановен. Никога няма да признаем анексирането  на Луганск, Донецк, Херсон, Запорожие и Крим“, гласи изказването на Клевърли.

Външният министър ще допълни, че когато Украйна спечели войната Великобритания ще продължи да я подкрепя, за да възстанови домовете, икономиката и обществото си. Обединеното кралство е един от най-сериозните поддръжници на Украйна, като изпрати и продължава да изпраща големи количества оръжие, а бившият премиер Борис Джонсън бе горещо приветстван по време на няколкото му посещения в страната след началото на войната, коментира Скай нюз.