Лондон със спешни мерки за защита на депутатите

Властта се задейства след убийството на Дейвид Еймс

Новини
19:53 - 16 Октомври 2021
1253
Лондон със спешни мерки за защита на депутатите

Великобритания ще предприеме мерки за гарантиране на безопасността на парламентаристите след убийството на депутата Дейвид Еймс, заяви министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство Прити Пател пред Sky News.

"В момента се предприемат мерки", каза тя, без да уточнява за какви действия става дума. Пател заяви, че е обсъдила въпроса с председателя на парламента, полицията и службите за сигурност, "за да се увери, че ще бъдат взети всички мерки за гарантиране на безопасността на депутатите".

Министърът на вътрешните работи добави, че както британският премиер Борис Джонсън, тя също е била в Лий-он-Сий, където се е случи трагедията. Депутатът, който представляваше Саутхенд Уест, Есекс, почина в петък от прободни рани след нападение в избирателния си район. 

Според Sky News Еймс е бил нападнат в петък в методистката църква "Белфайърс" в Лий-он-Сий, когато мъж е влязъл в приемната на избирателния район и е намушкал депутата няколко пъти с нож. Полицията в Есекс съобщи, че 25-годишен мъж е бил арестуван по подозрение в убийството и в момента е в ареста.

По-късно полицията съобщи, че нападението се третира като терористична атака, а разследването се води от служители за борба с тероризма.