Лорер: Мантрата за по-евтиния газ от "Газпром" не е вярна

Икономика
19:10 - 05 Май 2022
1898
Лорер: Мантрата за по-евтиния газ от "Газпром" не е вярна

"Мантрата, че газът от „Газпром“ е по-евтин не е вярна в наши дни. А когато посредници могат да осигурят по-добра цена те могат да се изпозлват, това са нормални пазарни механизми. Ние сме подозирани постоянно в корупция, защото такова усещане се е изградило в хората заради непрозрачното управление последните 12 години. Всички договори ще бъдат видими за обществеността. Надяваме се обществото да вижда, че настоящето управление не крие договори зад гърба си". Това каза министърът на иновациите Даниел Лорер.

"Иска ни се да има по-отговорно поведение на партиите в коалицията и парламента. Този тип дебат като днешния в парламента не е продуктивен и не води доникъде. Струва м се дребнав на фона на трудното ни ежедневие“, добави Лорер.

По думите му България отговаря на нуждите на Украйна така, както тя ги е заявила. "Ако един ден Киев заяви нови нужди, ние ще ги предадем на българския законодател. Президентът Зеленски счита премиера Кирил Петков за приятел, което е показателно. Моето усещане е, че правителството няма да падне заради темата Украйна", каза още той.