Лорер: Вярвам, че и депутати от опозицията може да ни подкрепят

Народните избраници би трябвало да поемат риска към партиите си, за да не хвърлят държавата в хаос, смята министърът

Новини
17:37 - 20 Юни 2022
2580
Лорер: Вярвам, че и депутати от опозицията може да ни подкрепят

"Вярвам, че в българския парламент, както и в коалицията, така и във вече бившата коалиция и сред опозицията има депутати, които наистина са отговорни пред своите избиратели, пред тези, които са ги изпратили там, за да работят за България, а не за себе си, както сме свикнали от последните 10 години и аз разчитам, че тези хора, било то от бившата коалиция или опозицията, ще имат смелостта при гласуването да кажат: "Много се извиняваме на скъпата партия, на която принадлежа, но аз смятам, че да хвърля държавата в хаос точно сега, е престъпление". Това каза министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер пред Би Ти Ви.

Според него, истинските мотиви на вота на недоверие станали ясни на целия български народ в последните дни. "Истинските мотиви са най-вече това, че най-после българското правителство най-после започва да показва резултати в борба с корупцията и това явно не се харесва на онези, които поискаха оставката на председателя на Народното събрание.

Капитан Андреево, внос на нелегални стоки в България и Европа в огромни количества, прекъсването на зависимостта от руски енергоизточници с всичко свързано с тях, всичко това им дойде много нанагорно и изведнъж, защото те предпочетоха, когато гласуваме актуализация на бюджета в този критичен момент, да хвърлят страната в хаос. Очевидно мотивите за оставка са изцяло предвид антикорупционната политика на правителството", каза Лорер.