Лотар Матеус: Не разбирам как и защо Меси спечели?!

Спорт
16:59 - 30 Ноември 2021
2895
Лотар Матеус: Не разбирам как и защо Меси спечели?!

Бившият капитан на Байерн (Мюнхен) и Бундестима Лотар Матеус изрази остро възмущение от резултатите в анкетата на “Франс Футбол” за носител на “Златната топка”.

Призът спечели за седми път в кариерата си Лионел Меси, който в момента играе в Пари Сен Жермен. Втори, с изоставане от едва 33 точки, се нареди полският бомбардир на баварците Роберт Левандовски. 

“Честно казано, след така направеният избор, мога да кажа, че вече не разбирам този свят. При цялото ми уважение към Меси и другите номинирани смятам, че никой не заслужаваше повече “Златната топка” от Роберт.

Миналата година той нямаше равен, но награда не беше връчена. Но дори и през настоящата той е по-добър. Подобри рекорд на Герд Мюлер, оглави класация на голмайсторите във всички турнири, участва на големи първенства на клубно и национално ниво. 

Меси взе Копа Америка с Аржентина, но в ПСЖ е доста блед. Бензема имаше отличен сезон, но не спечели нищо с Реал. Салах беше великолепен, но от началото на годината забрави да бележи. Жоржиньо спечели два големи трофея - Шампионската лига с Челси и Евро 2020 с Италия, но не изпъкваше като Левандовски.

Роналдо също не беше така ярък и стабилен като Роберт. Затова не разбирам защо не спечели именно той”, казва носителят на “Златната топка” за 1990 година.