Ловеч и Русе също излязоха на простест

Ресторантьори и шивачи изразиха недоволството си от високите цени на тока

Новини
15:48 - 19 Октомври 2021
2891
Ловеч и Русе също излязоха на простест

В Ловеч собственици на ресторанти и заведения и персоналът им излязоха на протестираха пред сградата на областната администрация срещу високите цени на тока.

"Цените на тока са невъзможни. За провинцията въобще е много страшно. Много от нашите заведения в малкия ни град затвориха. Нещата са много тежки".

"Ще се отрази много зле финансово за посрещане на елементарни сметки".

"В случая защитавам интересите на своите служители".

"Ще се стигне до затваряне на заведенията, защото такъв е планът".

"Искаме да работим. Системата ни убива!"

"Равни условия за всички. Това искаме и за да е честно".

"Искаме да имаме правото да работим".

"Не може да ни дискриминират. Тези сертификати трябва да бъдат абсолютно за всички. В момента, в който ги пуснат тези "зелени сертификати", ние няма да можем да работим, защото в града са много малко хората, които са ваксинирани, и много малко хора ще влязат в заведение. Това е принуда да ни затворят".

Мирен протест срещу високите цени на електроенергията се проведе и в Русе. Представители на ресторантьорския и шивашкия бранш блокираха за кратко възлово кръстовище в централната част на града, след което направиха шествие до сградата на областната управа.

Протестът нямаше официално разрешително, но въпреки това полицейските служители осигуриха безопасното преминаване на хората от митинга през булевардите по избрания маршрут.

Най-активни днес бяха представителите на ресторантьорския и шивашкия бранш.

Протест срещу скъпия ток блокира центъра на София
Исканията им представи Красимир Иванчев, председател на местната организация на хотелиерите и ресторантьорите:

„Исканията ни са да направят така, че да имаме предвидимост поне 1 година напред, или поне 6 месеца, да знаем ние на каква цена плащаме този ток. Искаме компенсацията от правителството, която е обещана от 50 лв. незабавно да влезе в сила. Също едно искане, което направи Чехия – да премахнат ДДС, което е 20%, на всеки един българин. От 1 януари всички ние ще усетим тежестта на всичко това. Няма предвидимост в бизнеса“.