Ловеч на крака заради Георги Иванов

През април градът ще чества 40 години от полета на първия български космонавт

Личности
11:00 - 28 Март 2019 (обновена)
2603
Ловеч на крака заради Георги Иванов

През април се навършват 40 години от полета на първия българин в Космоса - Георги Иванов. Родният град на космонавта - Ловеч, се стяга за големи празненства, които да ознаменуват юбилея.

Кметът на Ловеч - Корнелия Маринова, сподели, че събитието ще е в два дни - на 10 и 11 април, а специални гости ще бъдат много пилоти, космонавти, хора на науката и такива, които са работили за изследване на космическото пространство.

"В културния на календар предстои да отбележим Цветница - един традиционен празник в Ловеч, който събира десетки хиляди посетители, а събитията ще бъдат на 20 и 21 април. Подготвяме празник и на духовите оркестри (от 3 до 6 май), а Люляковите музикални вечери ще се проведат в дните преди празника на града - между 7 и 11 май", допълни Маринова във връзка с останалите събития, които предстоят в Ловеч.

На църковния празник на светите братя Кирил и Методий на 11 май специален гост ще бъде естрадният певец Георги Христов, а градът край Покрития мост ще бъде домакин и на кинофестивал "Филмирай" от 8 до 10 юли.