Ловеч събира пари за атлет ветеран

Даренията от кампанията ще подпомогнат маратонеца Петър Величков от София да участва на световно първенство в тази възрастова категория

Новини
12:00 - 30 Септември 2023
10920
Ловеч събира пари за атлет ветеран

Жители на Ловеч събират средства за ветерана по лека атлетика - 84-годишния Петър Величков. Идеята е на Костадин Малинов, фитнес инструктор и треньор, който е организатор на благотворителна тренировка на стадион „Салито“ в Ловеч утре (1 октомври ) от 17:00 часа, когато всеки ще може да дари средства, предава БТА.

Даренията от кампанията ще подпомогнат маратонеца Петър Величков от София да участва на световно първенство по лека атлетика за ветерани. 

„Вдъхновен от волята, духа и желанието на човек да покорява всяка една цел, която си постави, и да надскача себе си, реших да организирам благотворителна тренировка. Идеята е да съберем средства и да помогнем на един истински българин, който има мечта да се яви на световно първенство по лека атлетика,  да има възможността да участва на състезанието, което му предстои по тежка атлетика за ветерани на 5 ноември т. г.“, посочи Малинов.

По думите му 84-годишният Петър има възможност да ходи на състезания и да постига успехи, но средствата не му достигат. От Министерството на младежта и спорта са отказали съдействие. „Когато човек има дух, желание, мотивация, не бива парите да го спират да вдига българското знаме на световни първенства", добави Малинов. 

Благотворителна тренировка ще е за всеки, който иска да покачи тонуса си и да дари за каузата.