Лозан Панов гневен на ДБ: Не усетих подкрепа от тях!

Политика
08:27 - 19 Ноември 2021
3932
Лозан Панов гневен на ДБ: Не усетих подкрепа от тях!

Подкрепата на "Демократична България" аз лично не я усетих. Нямаше нито един лидер, който да застане, дори да обяви номера на бюлетината ми." Това каза пред Би Ти Ви Лозан Панов по повод ниския резултат за себе си на президентския вот. Панов, който бе подкрепен от ДБ, стана пети с 3,6% от вота. Топ съдията за пореден път през последните дни атакува "Демократична България", като първата му доста неочаквана атака бе три дни преди първия тур на президентските избори на 14 ноември.

"Не очаквах такъв резултат. Когато един кандидат е подкрепен от тези, които го издигат, очевидно има шанс да спечели. Аз заложих на това да говоря истината, затова платих и цената", посочи председателят на Върховния касационен съд, който влезе в президентската битка. Той обясни, че лидерите на "Демократична България" дори не познавали кандидатиралата се за вицепрезидент Мария Касимова-Моасе.

"За съжаление подкрепа нямаше, тя беше само от една малка група от "Демократи за силна България", обясни Лозан Панов. Той посочи, че задкулисието създало две партии, които обрали протестния вот - "Възраждане" и "Продължаваме промяната".

"Ако да казваш истината в очите на хората е грешка, то приемете, че съм допуснал грешка", отвърна Панов, запитан дали е сгрешил по време на кампанията.

"Демократична България" би извършила истинско предателство към избирателите си, които вярват в каузата "съдебна реформа", ако задкулисно крои планове да управлява с г-жа Нинова, която даде всичко от себе си за безпрепятственото и окончателно завладяване на съдебната ни система". Такава позиция изрази издигнатият от инициативен комитет и подкрепен от "Демократична България" кандидат за президент Лозан Панов във Фейсбук профила си навръх сакралната дата 10 ноември.

 "Днес рожбите на угоените паяци - Румен Радев и Бойко Борисов - играят етюди на сцената, докато сценаристите зад кулисите, се смеят цинично на наивността ни. Опасявам се, че лидерите на партията, която уж ме подкрепя на тези избори, са на път на предадат всички онези, които вярват, че те ще изчистят "угоените паяци" на бившата репресивна машина на комунистическия режим", написа шефът на ВКС. Той нападна както президента Румен Радев, така и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и шефа на НАП Румен Спецов.