Лозан Панов можел да спре отлива на гласове от ДБ към ПП

Топ
10:39 - 02 Октомври 2021
2687
Лозан Панов можел да спре отлива на гласове от ДБ към ПП

Ако се беше кандидатирал за министър, нямаше да има никакви обструкции. Има хора, които не осъзнават какво означава да те изберат за втори мандат за ректор в Софийския университет. За да бъде  избран проф. Анастас Герджиков, значи, че той работи добре с всички в университета. За ГЕРБ тези избори имаха символен характер. ГЕРБ имат шанса да покажат по-голям процент доверие от себе си и да излязат от изолацията, в която бяха поставени. Това коментира политологът доц. Татяна Буруджиева в ефира на БНТ.

По думите на колегата й проф. Румяна Коларова пък президентските избори за Румен Радев са битка, а за проф. Герджиков това е участие, при което той иска да покаже своята класа, това, което може и хората, които стоят зад него.

Проф. Коларова коментира и кандидатурата на Лозан Панов от "Демократична България". По думите й той няма да стигне до втори тур, но е кандидат за реформи в съдебната система и тази кандидатура може да мобилизира едно ядро около ДБ, което ще спре отлива към новия проект "Продължаваме промяната".