Лозан Панов се пробуди и призова да махнат Сарафов

Кадровиците трябва да направят последни възможни усилия, преди "Титаник" да се е разбил, смята бившият шеф на ВКС

Политика
14:09 - 23 Февруари 2024
4793
Лозан Панов се пробуди и призова да махнат Сарафов

След като изкара няколко години в летаргия, Лозан Панов отново се пробуди. В позиция, изпратена до медиите, бившият председател на Върховния касационен съд призовава Прокурорската колегия незабавно да отстрани изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов.

Повод са съмненията за зависимости в съдебната система след убийството на Мартин Божанов, по прякор Нотариуса. Според Панов

кадровиците трябва да направят "последни възможни усилия преди "Титаник" да се е разбил!", така че начело на държавното обвинение да застане "силен характер с висок професионален интегритет".

Според Лозан Панов, който в момента е редови върховен съдия, убийството на Божанов е извадило на показ пораженията от протичащия с години разрушителен процес в имунната система на държавния организъм. По думите му, това

"прокуратурата и Съдебният инспекторат да бъдат заменени от комисии към Народното събрание и Висшия съдебен съвет, е поредното признание, че автентичните държавни органи, чиято конституционна задача е да се справят с подобни проблеми, са напълно делегитимирани от своите представители".

"Делкането" не предвещава по-добри времена" казва още Панов, цитиран от БНР, като се извинява, че цитира употребената вчера от Делян Пеевски дума "делкане".