Лозан Панов скри скъпите очила след аферата "Миталов"

Новини
14:00 - 07 Февруари 2020
7546
Лозан Панов скри скъпите очила след аферата "Миталов"

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов скри баровските си очила – топ модели на „Картие” и „Монблан”, след като САЩ осветиха колегата му магистрат Андон Миталов, осветявайки го като корумпиран.

Репортер на Lupa.bg забеляза, че от два дни Лозан Панов разхожда из кулоарите на съда семпли очила с черна рамка, модел на „Оливър Пийпълс”, които струват само 600 лева. Народняшките цайси замениха тузарските модели на „Картие” и на „Монблан”, с които Лозан Панов събираше завистливи погледи в магистратските среди.

Панов с баровското "Картие" за 4 000 лева

Доскоро Панов не сваляше поръчковото „Картие” с дървена рамка, което струва около 4 000 лева. Съдията понякога се явяваше на заседания на Висшия съдебен съвет и с друг, по-скромен модел на „Картие”, за около 2 000 лева, както и с „Монблан”, чиято цена надхвърля 3 бона.

И това "Картие" за 3 000 лева изчезна от носа на съдия №1

Грубите сметки показват, че председателят на Върховния касационен съд се е изръсил с над 15 000 лева за маркови модели очила с диоптър. Е, след като САЩ се огледаха за корупция в съдебната ни система, Панов направи „диоптър стриптийз”, подмятат хората в тоги.