Луческу съвсем се отдалечи от ЦСКА, избира съседна Турция

Спорт
08:16 - 12 Юни 2023
1176
Луческу съвсем се отдалечи от ЦСКА, избира съседна Турция

Румънската легенда Мирча Луческу по всяка вероятност няма да приеме предложението на ЦСКА да стане технически директор. Според информации от северната ни съседка и Турция, 77-годишният специалист се очаква да подпише с Фенербахче.

Все по-далеч от Борисовата градина
Любопитното е, че там той може да замени португалеца Жорже Жесус на треньорския пост. Първоначално се смяташе, че и от турския тим предложението е за директорски пост.  Вторият вариант пред румънеца е да остане още един сезон в Динамо Киев и да изпълни договора си, който е до лятото на следващата година. Вероятността Луческу да отхвърли и двете опции и да пристигне в Борисовата градина е нищожна, пише "Тема спорт".

Този път изглежда, че "червените" ще се провалят в опитите си да назначат голямо име за технически директор, който да консултира собствениците и да помага за трансферите.  В началото на 2019 г. в клуба бе назначен бившият спортен шеф в Асколи, Удинезе и Новара Кристиано Джарета, който съдейства за трансфера на Кирил Десподов в Каляри. През лятото на 2020 г. италианецът напусна за да се присъедини към английския Уотфорд, където е технически директор и до днес. През ноември същата година ЦСКА осъществи истинска бомба с привличането на мениджър №1 на английската Висша лига за сезон 2011/12 Алън Пардю. По-рано пък се появи информация, че Луческу дори е отказал да стане треньор на Кристиано Роналдо и Ал Насър.