Луди мачове и общо 11 гола в Лондон и Бирмингам

Саутхемптън обърна зрелищно Тотнъм, още по-вълнуващ беше мачът между Астън Вила и Лийдс

Спорт
11:20 - 10 Февруари 2022
1392
Луди мачове и общо 11 гола в Лондон и Бирмингам

Саутхемптън постигна зрелищна победа с 3:2 като гост на Тотнъм в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. По този начин „шпорите“ допуснаха втора поредна загуба в първенството и компрометираха своите шансове за топ 4.

Още в 3-ата минута Саутхемптън можеше да поведе в резултата. Гостите организираха много добра атака. Мохамед Елиунуси подаде към Че Адамс, който буквално от упор стреля, но в тялото на Юго Лорис, който спаси.

Кристиан Ромеро вкара гол в 13-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Тотнъм направи фрапантен пропуск в 16-ата минута. Хари Кейн изведе Серхио Регилон сам срещу Фрейзър Форстър, но вратарят на Саутхемптън успя да спаси удара му.

Тотнъм поведе в резултата в 18-ата минута, когато Ян Беднарек в опита да блокира един удар си отбеляза автогол.

Саутхемптън направи нов сериозен пропуск в 19-ата минута. Армандо Броя проби по левия фланг и стреля от малък ъгъл, топката рикошира в крака на Юго Лорис, а след това срещна десния стълб на вратата и излезе в корнер.

Джеймс Уорд-Праус отправи много опасен удар от разстояние в 21-ата минута, но Юго Лорис плонжира и успя да спаси.

Саутхемптън изравни резултата в 23-ата минута. Бен Дейвис допусна много груба грешка в наказателното поле на Тотнъм, от която футболистите на Саутхемптън се възползваха. Ромен Перо подаде към Армандо Броя, който вкара топката във вратата на Юго Лорис.

Саутхемптън имаше много голяма доминация до края на първото полувреме. Стюарт Армстронг стреля с глава в 30-ата минута, но Юго Лорис спаси.

Шест минути по-късно Уолкър-Питърс подаде към Армандо Броя, който бе на абсол»тна чиста позиция, но стреля встрани от десния стълб на вратата на Лорис. В 39-ата минута Стюарт Армстронг отправи много опасен удар от дистанция, но встрани от левия стълб на вратата на Лорис. В 42-ата минута Салису можеше да се разпише, но в последния момент Лорис успя да отклони топката и тя излезе в корнер.

Ромен Перо отправи много тежък удар от дистанция в 43-ата минута, но топката се спря в напречната греда.

Тотнъм направи много голям пропуск в 54-ата минута, когато Серхио Регилон центрира в наказателното поле на Саутхемптън, където Хари Кейн стреля с глава, топката рикошира в земята и прехвърли напречната греда.

Тотнъм отново поведе в резултата в 70-ата минута, когато Лукас Моура пусна отличен пас към Хюн-мин Сон, който вкара топката във вратата на Форстър. В хода за атаката при гола останаха много сериозни съмнения за нарушение на Емерсон Роял срещу Армандо Броя, което съдията подмина.

Саутхемптън можеше да изравни резултата в 78-ата минута, когато Хари Уинкс допусна много груба грешка, подарявайки топката на Армандо Броя, който излезе сам срещу Юго Лорис, но реши да заложи на силата и прати топката високо над напречната греда в аут.

Саутхемптън успя да изравни резултата в 79-ата минута, когато Джеймс Уорд-Праус центрира в наказателното поле на Тотнъм, където Емерсон закъсня с реакцията си и Мохамед Елиунуси с глава вкара топката в десния ъгъл на вратата на Юго Лорис.

Само три минути по-късно Саутхемптън направи пълен обрат, след като Уорд-Праус центрира отново в наказателното поле на Тотнъм, където Емерсон изпусна Че Адамс, който с глава вкара топката отново в десния ъгъл на вратата на Юго Лорис за 3:2.

В добавеното време на срещата Стивън Бергвайн отбеляза гол, но попадението не бе зачетено заради засада на нидерландския футболист.

Тотнъм е седми след тази загуба с 36 точки, а Саутхемптън е десети с 28 точки.

Астън Вила и Лийдс завършиха 3:3 в истинско шоу за зрителите на „Вила Парк“, в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Двата отбора направиха страхотно първо полувреме, в което отбелязаха пет гола. Филипе Коутиньо изигра много силен мач за отбора, ръководен от Стивън Джерард, вкарвайки един гол и правейки две асистенции.

Лийдс поведе с 1:0 в 9-ата минута, когато Родриго Морено комбинира с Даниел Джеймс, който вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Емилиано Мартинес.

Астън Вила можеше да изравни резултата в 26-ата минута, но ударът на Тайрън Мингс не беше точен.

Лийдс можеше да вкара втори гол в 30-ата минута, но след удара на Даниел Джеймс топката срещна напречната греда.

Астън Вила много бързо успя да изравни резултата в 30-ата минута, когато Мати Кеш подаде към Филипе Коутиньо, който вкара топката във вратата на Илан Мелие.

Вила осъществи пълен обрат в 38-ата минута, когато Филипе Коутиньо подаде към Джейкъб Рамзи, а той вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Мелие.

Домакините реализираха трети гол в 43-ата минута, когато Коутиньо отново асистира на Рамзи, който вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Илан Мелие.

Лийдс намали своя паси в добавеното време на първата част, когато Даниел Джеймс с глава вкара топката във вратата на Емилиано Мартинес.

Лийдс успя да изравни резултата в 63-ата минута, когато Диего Йоренте отблизо порази вратата на Мартинес. Астън Вила завърши мача с човек по-малко, след като Езри Конса бе изгонен за втори жълт картон в 88-ата минута.

След това равенство Астън Вила е единадесети с 27 точки, а Лийдс е петнадесети с 23 точки.