Лудогорец излиза в мач за милиони

Разградчани ще воюват и за коефициента на България, можем да изпреварим четири държави

Спорт
15:32 - 01 Декември 2023
3797
Лудогорец излиза в мач за милиони

След снощния успех с 2:1 над Спартак (Търнава) Лудогорец има всички шансове да спечели групата си в Лигата на конференциите. Това минава през задължителна победа над лидера Нордселанд в последния кръг от груповата фаза. Срещата е след две седмици в Разград.

Ако Лудогорец надделее, със сигурност ще продължи напред, а при добро стечение на обстоятелствата ще завърши и на върха, което ще осигури на българския шампион редица бонуси.

Разградчани ще получат 500 000 евро за самата победа и още 650 000 в същата валута за това, че са спечелили групата. Освн това те ще прескочат 1/32-финалите, отивайки директно на 1/16 финал, което им гарантира още 300 000 евро.

Не без значение е, че победителят в групата получава бонус от 2 точки за своя коефициент. Това означава, че коефициентът на България също ще се увеличи с около 0,6 точки. Също така ще запазим реални шансове да изпреварим намиращите се в момента пред нас Словакия, Румъния, Унгария и Швеция в клубната ранглиста на УЕФА. Това обаче преминава и през победи за Лудогорец и в елиминационния етап на надпреварата.