Лудогорец пак лапна унгарския ... гулаш

Спорт
23:12 - 17 Юли 2019
4895
Лудогорец пак лапна унгарския... гулаш

Лудогорец за втора поредна година рано-рано отпадна от борбата за Шампионската лига с гръмък провал срещу унгарски съперник. Този път разградчани загубиха и двата си мача Ференцварош, след като тази вечер се предадоха с 2:3 като домакини.

Българите започнаха слабо мача и в 17-ата минута пуснаха гол в своята врата. Автор на попадението стана Кхаратин, който бе оставен непокрит от Икоко на задната греда при центриране от корнер и след удар с глава не остави шанс на Ренан за 1:0.

Докато разградчани се осъзнаят, Ференцварош вкара втори гол. Моци не се справи с набег отдясно и последва пас към Шкварка. Той от своя страна овладя пред границата на малкото наказателно поле и с диагонален шут между краката на закъснелия да го покрие Терзиев покачи на 2:0.

В 24-ата минута Лудогорец върна едно попадение чрез Терзиев, който вкара с глава след центриране от корнер. В 27-ата минута Марселиньо бе близо да изравни след изпълнение на пряк свободен удар. Бразилецът стреля под стената, но малко не му достигна да уцели вратата.

В 29-ата минута Лудогорец пропиля идеален шанс да се върне в мача след много несериозно изпълнение на дузпа от Яккуб Шверчок. Полякът бе задържан с ръка от Ловренчич и сам се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар, но стреля много лошо, опитвайки се да реализира в стил "Паненка", и стражът на гостите изби.

След почивката гостите продължиха доминацията. Нгуен опита да центрира, но нацели главата на Гуралски и топката влетя за трети път в мрежата на домакините.

Малко по-късно разградчани можеха да върнат едно попадение, но Дибуз спаси опасен шут на Кешерю. Все пак гол падна в 69-ата минута, когато Чибота центрира отляво и Хайстер си вкара автогол.

В 81-ата минута Лудогорец остана с човек по-малко след грубо влизане на Козмин Моци в центъра на терена, за което получи директен червен картон.