Лудогорец поглежда към треньора на Мура

Анте Шимунджа е вариант за нов наставник на разградчани

Спорт
12:55 - 02 Декември 2021
1602
Лудогорец поглежда към треньора на Мура

Българският шампион Лудогорец име интерес към треньора на Мура Анте Шимунджа, информира nogomania.com. Словенският тим играе в Лигата на Конференциите, а преди няколко дни нанесе поражение на Тотнъм, което бе една от най-големите сензации в Европа този сезон.

През лятото Лудогорец се изправи срещу Мура и бе максимално затруднен от своя опонент. Мачът в Словения завърши при резултат 0:0, а в Разград българските шампиони стигнаха до успех, но 82-ата минута резултатът бе 1:1.

Въпреки доброто представяне в Европа обаче Мура не е особено убедителен във вътрешното първенство. В момента отборът изостава на 11 точки от първото място и заема едва 5-та позиция.

Анте Шимунджа обаче попада в полезрението на Марибор и на националния отбор на Словения.

Не за първи път обаче Лудогорец поглежда към треньорите на отборите, които отстранява. В един етап разградчани имаха опциите да привлекат Марко Николич. Сърбинът бе отстранен от Лудогорец като треньор на Партизан, но след това си върна като треньор на МОЛ Види. За последно той работи в Локомотив Москва.

Финансовите власти в Италия разследват договора на Кристиано с Ювентус
dsport.bgtime01 Дек | 23:02

Договорът на Кристиано Роналдо с Ювентус също е обект на щателна проверка от данъчните и икономическите власти в Италия като част от разследването за възможни счетоводни измами. Според “АНСА” под лупа се гледат всички документи за договори на стойност над 50 млн. евро през 2019 и 2020 година.

Португалецът пристигна в Ювентус от Реал Мадрид през лятото на 2018 година срещу 117 млн. евро и заплата от 31 млн. евро. След избухването на пандемията Кристиано се съгласи да си намали възнаграждението, за да помогне на клуба.

В съобщението на прокуратурата се казва, че в случая с Ювентус има данни за фиктивно регистрирани компании, които са издавали фактури за несъщестуващи финансови операции, както и други движения на финанси, което е предизвикало интереса на съответните органи.