Лудогорец потъна на "Тича" и отнесе най-тежката загуба в елитната си история

Шампионите никога не бяха губили с четири гола в родния елит

Актуални новини
09:38 - 20 Май 2024
2109
Лудогорец потъна на "Тича" и отнесе най-тежката загуба в елитната си история

Черно море разби шампиона Лудогорец с 4:0 и направи огромна крачка към сребърните медали в родния шампионат.

Разгром, който е най-тежкият в елитната история на Лудогорец, която е белязана с 13 поредни титли, последната от които завоювана преди седмица.

До този момент разградчани само веднъж бяха губили с три гола разлика и нито един път с 4, но ето, че и това се случи на непристъпната крепост, в която се превърна стадион "Тича".

През този сезон не само, че нито един отбор не успя да победи Черно море във Варна, но с изключение на добралия се до реми Локомотив (Пловдив), всеки един друг опонент загуби. Включително ЦСКА, Левски, както и на два пъти Лудогорец.

За последно Черно море загуби у дома преди почти година, отново в мач с Лудогорец, в който разградчани се добраха с огромни мъки до титлата.

Година по-късно обаче Лудогорец бе далеч от пределната мотивация, която имаше преди година, а това ясно се вижда от получилия се резултат.

От една страна имахме готов на всичко да стигне до победата тим на домакините, непобедим на свой терен, а от другата бяха шампионите. Шампионите, които обаче просто доиграват приключия за тях сезон.

Все пак Черно море трябваше да се помъчи в продължение на 43 минути, за да достигне до гол, който Андреас Калкан отбеляза с глава.

И макар през втората част Георги Дерменджиев да опита да промени случващото се с пускането на петима титуляри в игра, то нещата станаха само и единствено по-зле.

Даниел Димов удвои в 67-ата минута, а в заключителните минути Черно море не срещаше никаква съпротива и като нищо резултатът можеше да е далеч по-изразителен.

Уеслен Жуниор направи 3:0 с първото си докосване в мача в 82-ата минута, а в 90-ата Живко Атанасов оформи крайното 4:0, което е и най-тежкият резултат, с който Лудогорец е губил в елита на България.

Колкото до класирането, Черно море се върна на второто място, но вече с две точки пред ЦСКА. Всичко обаче вероятно ще се решава след няколко дни, когато "моряците' гостуват на столичния гранд на "Васил Левски".