Лудогорец представи двама нови за 2 млн. евро

Мавис Чибота и Дан Битон подсилиха шампионите на България

У нас
17:41 - 11 Юни 2019
4183
Лудогорец представи двама нови за 2 млн. евро

Лудогорец представи официално двете нови попълнения Мавис Чибота и Дан Битон. Двамата са на по 23 г., идват от Израел, където играха през изминалия сезон. Чибота е конгоанец, действа по крилото. Той бе спазарен още през зимата срещу 1 млн. евро, но договорът му влезе в сила това лято. Дан Битон пък е израелски национал, който играе като плеймейкър и ще бъде конкурент на застарялата звезда Марселиньо. За него Лудогорец също се бръкна над 1 млн. евро.

Снимки: Lap.bg

„Познавам много добре Лудогорец от мачове срещу Беер Шева. Когато чух за тази възможност, изобщо не се замислих“, сподели Чибота.

Дан Битон изигра силен сезон за Ашдод като в 34 мача отбеляза 6 гола с 5 асистенции. В досегашната си кариера, освен за Ашдод, Дан Битон е играл и за Апоел Беер Шева.

"Искам да постигна големи успехи с новия ми отбор. Надявам се да помогна. Лудогорец е класен тим, който има голям опит в евротурнирите", каза от своя страна Битон.

В момента шампионите са на лагер в „Царско село”. В столицата отборът ще се готви до 15 юни, събота. В този период футболистите преминават медицински изследвания и фитнес тестове. На 16 юни започва вторият подготвителен лагер в Австрия. Преди да отпътуват „орлите” ще изиграят спаринг с Надежда Доброславци, на австрийска земя ще срещнат Триглав Краня, Карабах, Шахтьор Донецк и Ботошани.