Лудогорец се спаси от срамна загуба в Лига Европа

Шампионите от Разград отново слабички, стигнаха само до 1:1 срещу Валур в Исландия

Футбол
23:55 - 25 Юли 2019
3417
Лудогорец се спаси от срамна загуба в Лига Европа

Лудогорец отново продължи със слабото представяне в европейските турнири, спасявайки се от загуба като гост на исландския Валур с гол на Анисе в добавеното време. Разградчани стигнаха само до 1:1 при гостуването на скромния си съперник в мач от втория предварителен кръг за Лига Европа. Лудогорец попадна в „турнира на бедняците“, след като бе отстранен от унгарския шампион Ференцварош в квалификациите за Шампионска лига.

Мачът в Рейкявик започна кошмарно за българския шампион, след като в 11-ата минута при първия си удар към вратата на Лудогорец, Валур поведе с 1:0 До гола се стигна след далечен изстрел на Ласе Петри, хванал неподготвен Пламен Илиев. Вратарят очакваше центриране, но датчанинът взе, че стреля право във вратата и отбеляза.

Голът на домакините подейства като допинг на Лудогорец, които само четири минути по-късно  създадоха идеално положение, опропастено от румънеца Кешеру. Нападателят пропусна от 5-6 метра на втора греда. До края на първото полувреме разградчани сътвориха няколко добри комбинации в атака, но така и не успяха да изравнят.

След почивката възпитаниците на Стойчо Стоев започнаха нахъсано и веднага след подновяването на играта Мавис Чибота стреля силно, но вратаря на исландците спаси. Лудогорец натискаше здраво, но разградчани така и не успяха да преодолеят вратаря на домакините, като с пропуски се отличиха Кешеру, Сисиньо и полякът  Якуб Шверчок. Той се прояви като изключителен егоист в последните минути на двубоя, опропастявайки заради алчност към гола няколко изгодни атаки на тима си. В самия край на мача Лудогорец се спаси от голям резил, изранявайки резултата. В 92-ата минута Вандерсон разнищи защитата на гостите и центрира към Анисе, който с глава вкара за 1:1.

Снимка: sportal.bg

 

ВАЛУР - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

1:0 Петри (11), 1:1 Анисе (92)

ВАЛУР: 33. Ейнарсон, 2. Сварсон, 20. Омарсон, 23. Сигбьорнсон, 3. Йонсон, 4. Ингварсон (67-Сигурдсон), 6. Хедлунд, 19. Петри, 77. Барталстову, 8. Халдорсон (71-Ериксон), 9. Педерсен (86-Ингасон)

ЛУДОГОРЕЦ 23. Илиев, 3. Недялков, 5. Терзиев, 90. Форстър, 4. Сисиньо (88-Лукоки), 25. Баджи (70-Шверчок), 44. Горалски, 12. Анисе, 17. Жоржиньо, 13. Чибота (61-Вандерсон), 28. Кешеру

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Сигбьорнсон, Сисиньо, Анисе, Омарсон, Терзиев, Педерсен, Йонсон

СЪДИЯ: Г. Коминис (Гърция)

СТАДИОН: "Хлидаренди", Рейкявик