Лудогорец във втора урна

Спорт
11:05 - 01 Септември 2023
2141
Лудогорец във втора урна

В днешния 1-ви септември от 15:30 българско време ще бъде изтеглен жребият за групите на Лигата на конференциите. Българският първенец Лудогорец, който остана единственият ни представител на това ниво в европейските клубни турнири, за първи път ще играе на този етап от третото по значимост състезание на УЕФА.

“Орлите” играха в Лигата на конференциите и през миналия сезон, но го направиха във фазата на директните елиминации, след като завършиха на трето място в своята група в Лига Европа.

Иначе родните шампиони ще бъдат във втора урна. Там ще си правят компания още с ПАОК, Слован Братислава, Макаби (Тел Авив), Виктория Пилзен, Астън Вила, Фиорентина, Бодьо/Глимт.

В първа урна ще бъде отборът на Айнтрахт (Франкфурт), който в плейофите на турнира елиминира другия български участник, стигнал до последното стъпало от пресявките на Лигата на конференциите - Левски. Там германците ще бъдат в компанията на Динамо (Загреб), Брюж, АЗ Алкмаар, Гент, Фенербахче, Лил, Ференцварош.

Трета урна също предлага разнообразие от силни отбори. Това са Генк, Зоря (Луганск), Астана, Бешикташ, ХИК, Легия (Варшава), Спартак (Търнава), Олимпия (Любляна)

В четвърта урна виждаме присъствието на някои отбори, които също като Лудогорец отпаднаха от пресявките на Шампионската лига, за да стигнат до тук и ще направят още по-оспорвана груповата фаза на Лигата на конференциите. Всички отбори тук са: Жрински Мостар, Клаксвик, Абърдийн, Чукарички, Лугано, Брейдаблик, Нордселанд, Балкани.