Лудост в Пловдив: Шофьор влачи охранител по асфалта и се заби в магазин

Общество
21:17 - 04 Декември 2023
3449
Лудост в Пловдив: Шофьор влачи охранител по асфалта и се заби в магазин

43-годишен пловдивчанин си отвори голяма беля, след като сътвори луд екшън пред дискотека в първите часове на деня. Той е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура. Обвиненйето му е за хулиганство - че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Към 04.00 часа тази сутрин пловдивчанонът се намирал в дискотека със своя приятелка. Там възникнал конфликт с друг посетител на заведението. Охранителите помолили 43-годишния мъж да напусне дискотеката. Той отказал и те го извели навън. Там започнал да ги обижда, качил се в автомобила си, направил обиколка на паркинга с „дрифт“ и съборил няколко конуса. Един от охранителите се опитал да го спре, като отворил шофьорската врата, но шофьорът започнал да го влачи по асфалта. Колегите му успели да го издърпат. Пловдивчанинът направил нова маневра, като блъснал с автомобила витрината на съседен магазин и спрял.

Дал е кръвна проба за изследване за употреба на алкохол и наркотични вещества, като се изчакват резултатите от химическата експертиза, за да се направи преценка за евентуално повдигане и на други обвинения.