Луис Енрике убеден: Ще водя Испания на Световното първенство

Спорт
17:37 - 29 Март 2022
1287
Луис Енрике убеден: Ще водя Испания на Световното първенство

Националният селекционер на Испания Луис Енрике коментира спекулациите, които го свързват с възможността да поеме Манчестър Юнайтед.

„Ще бъда в Катар с Испания, защото дадох думата си и няма нищо, което да ме прави повече развълнуван от това да представям страната си на Световното първенство. Мога да го кажа по-високо, но не по-ясно. Аз съм там, където искам да бъда“, коментира Луис Енрике.

„Ако имаме проблем в отбраната, това не е една линия, нито един играч, а причината е в целия отбор. Но е невъзможно съперниците да не ни нанасят щети. Ние сме един от отборите, които се представяме убедително в защита“, добави той.

„Първият път, когато видях Педри, той играеш за Лас Палмас. Още тогава видях, че той е нещ специално. Разполага с всичко – талант да атакува, да се защитава, има правилния манталитет и е много здраво стъпил на земята заради семейството и близкото му обкръжение. Удоволствие е да имаш играчи с този човешки профил и тази спортна способност.“

„Срещу Албания не бяхме толкова лоши. През първото полувреме не успяхме, защото бяха много затворени и свежи, но имахме добра циркулация. След това през второто полувреме играхме по-зряло и направихме нещата добре.“

„Никой не е незаменим, но Бускетс е важен за националния отбор. Ако запази физическото и спортното си ниво, ще бъде на Световното първенство. Бускетс е примерен играч на терена и извън него и той е важен за състава“, каза още Луис Енрике.