Луис Рубиалес – млади мацки, секс и дрога

Шефът на испанския футбол е обвинен и в оргии, платени с парите на... местната федерация

Спорт
21:35 - 07 Септември 2023
7925
Луис Рубиалес – млади мацки, секс и дрога

Скандалите отдавна наобикалят шефа на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес, който се забърка в още по-големи неприятности след скандалната целувка с Джени Ермосо, след като женският национален отбор на страната триумфира със Световната титла.

Рубиалес е обвинен в групови оргии, за които се твърди, че са платени с бизнес средства от федерацията, неуместни коментари към служителки и други.

Веднъж Рубиалес предположи, че враговете му ще се опитат да му подложат торба с кокаин в опит да го дискредитират.

Играейки като защитник за испански отбори, включително Майорка Б, Херес и Леванте, той за първи път влезе в заглавията на вестниците в края на 2000-те, докато нанасяше удари заедно със съотборниците си заради неплатени заплати.

През 2010г., след като се оттегли от игра, той стана президент на съюза на Асоциацията на испанските футболисти.

Рубиалес зае сегашната си позиция като шеф на федерацията през 2017 г., от която беше призован да подаде оставка след тежките критики заради поведението му след финала на Световното първенство за жени.

Маркетинг мениджърът на асоциацията на футболлните играчи на Испания Тамара Рамос заяви миналата седмица, че Рубиалес я е питал какъв цвят бельо носи по време на престоя си в Асоциацията, преди той да напусне през 2017 г.

Рубиалес също така беше обвинен за провала на Испания по време на Световното първенство през 2018 година, когато уволни Хулен Лопетеги в навечерието на първия мач на тима от турнира.

Много твърдения сочат, че Рубиалес е използвал публични средства на федерацията, за да организира частни партита и оргии.

Чичото на Луис Рубиалес - Хуан, който беше началник на офиса на федерацията в Мадрид, публично разкри, че президентът е организирал частно парти с осем или десет млади момичета и го е накарал да плати за това със средства на федерацията.

Жените са присъствали на оргиите под претекст за "работно събитие", като хонорарите им за платени от футболната федерация, според чичото на Рубиалес.

В разгара на скандала след изтичането на аудиозаписите на Рубиалес и бившия футболист на Барселона Жерар Пике, които планират да прехвърлят Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия, шефът на федерацията направи възмутителни твърдения.

Каза, че изтеклите аудио файлове са част от кампания за очернянето му, Рубиалес говореше за "мафиотски акт".
"Не мога да гарантирам, че един ден няма да сложат торба кокаин в багажника на колата ми", заяви той без да уточнява за кого става дума.

В края на 2022 г. 15 футболистки публикуваха отворено писмо до федерацията, оплайкваки се от поведението на шефовете на Испанската футболна федерация, цитрайки отношението към тяхното "емоционално и физическо благополучие".

Рубиалес намекна, че футболистките, които се оплакват, изнудват федерацията и каза, че те трябва да поискат прошка.

Въпреки че има множество минали инциденти, които Рубиалес пламенно отрича, изплуват още повече, когато светлината на прожекторите се насочи към шефа на Испанската футболна федерация.

Сега в последния скандал Рубиалес е изправен пред разследване за сексуално посегателство, но въпреки това той отказа да се оттегли на фона на фурора в Испания.

След като скандалната целувка, видяна по целия свят, стана изключително популярна, Рубиалес първоначално защити действията си и нарече критиците "идиоти".

Рубиалес се извини по-късно, като каза: "Без съмнение направих грешка и трябва да го призная".

Но той настоя, че няма намерение да напуска поста си. Това неподчинение обаче само спомогна за задълбочаване на възмущението от действията му, както и предизвика по-широка критика към неговото управление.

Женският национален отбор и клубовете от Ла Лига се присъединиха към вълната от протести, като обществеността и политиците също изразиха недоволството си.

Целият треньорски екип на световните шампионки напусна, с изключение на треньора Хорхе Вилда.

ФИФА временно отстрани Рубиалес за 90 дни и започна процедура срещу него. Световната футболна централа иска той да бъде наказан за максимален срок от 15 години.

Рубиалес може да се окаже изправен пред обвинения в "сексуална агресия" към Джени Ермосо, както и да бъде принуден да подаде оставка.

Вече е обявено предварително разследване на фона на продължаващия гняв и протести срещу целувката, видяна по света.