Прокуратурата погва шампионска целувка (ВИДЕО)

Свят
13:39 - 23 Август 2023
5906
Прокуратурата погва шампионска целувка (ВИДЕО)

Президентът на Кралската футболна федерация на Испания Луис Рубиалес моеж да си има работа с прокуратурата в страната във връзка с разбунилия духовете инцидент с футболистката Джени Ермосо.

Държавното обвинение беше сезирано за предполагаемо сексуално посегателство заради това, че босът целуна националката по устата по време на празненствата след завоюването на световната титла на Мондиала в Австралия и Нова Зеландия преди дни.

Сигналът към прокуратурата е подаден от Мигел Анхел Галан, който е президент на Националната академия за футболни треньори, която е под шапката на Министерството на образованието в Испания.

При получаването за златните медали Рубиалес сграбчи, вдигна и целуна по устните Ермосо. Първоначално тя заяви, че това не й е било приятно, но по-късно, след като в социалните мрежи срещу президента “заваляха” обвинения и критики, националката обясни, че не се чувства наранена и двамата с Рубиалес са добри приятели.

Сега обаче прокуратурата е призована да разгледа случая.

“Подавам сигнал срещу Луис Рубиалес за извършено от него предполагаем сексуално посегателство срещу играча от националния тим на Испания за жени Дженифър Ермосо. Това е нетърпим акт на сексизъм и е възможно да се окачестви като целенасочено сексуално посегателство”, обясни Мигел Анхел Галан.

Отделно въпросният шеф на треньорската школа сезира за същото Кралската футболна федерация на Испания и Националния спортен съвет, който е автономна правителствена агенция.

Рубиалес е обвиняван и е неприличен жест, хващайки се за слабините, докато празнува в ложите на стадиона в Сидни.

Отделно критикуван е и наставникът на женския отбор Хорхе Видал, защото се вижда как хваща за гърдата жена от щаба на отбора. Това се случи при радостта след гола, с който испанките спечелиха финала.

За петък е насрочено заседание на Изпълкома на футболната централа, на която всички тези казуси ще бъдат разгледани. Очаква се тогава Рубиалес да откаже да подаде оставка.