Луис Суарес ще изиграе последния си мач за Уругвай

Актуални новини
09:15 - 03 Септември 2024
670
Луис Суарес ще изиграе последния си мач за Уругвай

Нападателят Луис Суарес, който е легенда на уругвайския футбол, обяви на пресконференция, че ще изиграе последния си мач за националния отбор в петък срещу Парагвай в Монтевидео, предадоха световните агенции.

"В петък ще бъде последният ми мач за селекцията на страната ми", заяви 37-годишният футболист, който е смятан за един от най-добрите централни нападатели за XXI век.

Суарес е хитър, експлозивен и борбен, дори и стигащ до крайности, като в деня, в който захапа италианския защитник Джорджо Киелини по време на мача от световното първенство през 2014.

Футболистът на Интер Маями избухна няколко пъти в сълзи, като обяви решението си да не играе повече за Уругвай. Номер 9 обаче е убеден, че сега е правилният момент за оттегляне.

Той се отказва като голмайстор в историята на Селесте с 69 гола гола в 142 срещи, като може да подобри това постижение на стадион "Сентенарио" в петък.

"Решението не бе лесно, но го взех напълно спокойно", каза Суарес, който обеща да изиграе последната си среща със "същия ентусиазъм", който показва, откакто дебютира за Уругвай преди 17 години.

Биншият нападател на Атлетико (Мадрид), Барселона и Ливърпул прави първите си стъпки за националния отбор под ръководството на Оскар Вашингтон Табарес, като играе редом до други големи нападатели - Диего Форлан и Единсон Кавани.