Лукс имотите в Дубай все по-скъпи и все по-търсени

Средната стойност на имотите вече е близо 7 милиона щатски долара

Новини
13:53 - 04 Август 2023
2862
Лукс имотите в Дубай все по-скъпи и все по-търсени

Високи остават оборотите на пазара на имоти в Дубай през текущата година. И всичко това на фона на поредица от постигнати рекорди през 2022 г., невиждани от кризата през 2009 г., припомнят анализатори.

В същото време сегментът на луксозните имоти все още е встрани от глобалната тенденция на спад на активността, като се оказва издръжлив на несигурната икономическа перспектива, геополитическото напрежение и нарастващите лихвени проценти – проблеми, които застрашават много други пазари.

Експертите прогнозират, че през 2023 г. Дубай ще бъде един от регионалните центрове, които ще оглавят глобалните ценови класации, тъй като продължава да вижда постоянен приток на хора с високо нетно състояние (HNWI).

До края на годината се очаква цените да бъдат с около 50% по-високи от 2021 г.

„Дубай определено става свидетел на нарастващ приток на собственици с високо състояние, които са привлечени от вълна от реформи се извършва, за да направи емирството по-привлекателно за глобални компании, инвеститори и таланти.

Сред основните купувачи са богати руснаци и граждани на Индия и Израел, както и европейци, американци, канадски инвеститори,

както и инвеститори от азиатски страни, особено от континентален Китай. Нови рекорди за продажби на луксозни имоти се поставят всеки месец, ако не и всяка седмица, и това, което прави Дубай толкова привлекателен, е неговата относителна достъпност в сравнение с други световни пазари“, казва Никита Кузнецов, основател на Metropolitan Group и главен изпълнителен директор на Metropolitan Premium Properties.

Последните данни на Dubai Land Department (DLD) показват значително увеличение на сделките на

пазара на луксозни жилища, където средната стойност на имотите вече е близо 7 млн. USD.

В светлината на нарастващото търсене, разбира се, специално внимание се обръща на осигуряването на стабилно предлагане, за да се избегне рязко покачване на цените. Властите също така въвеждат мерки за предотвратяване на нестабилност, включително стимули за привличане на глобални инвестиционни фондове в емирството. Така Дубай остава печеливш.