Луна Президент - колко избиратели я подкрепиха?

Фолк певицата гласува за лустрация и за свят без комунисти и шпиони

Актуални новини
09:50 - 03 Октомври 2022
6253
Луна Президент - колко избиратели я подкрепиха?

Фолк дивата Луна, която се кандидатира като независим депутат от София, получи едва 252 гласа, показва справка в ЦИК. Атрактивната чалга певица изпълнителка на хита "Луна Президент" безстрашно се изправи в т.нар. лидерски район в столицата, където водачи на листи са голяма част от председателите на партиите или най-изявените личности от формациите - Бойко Борисов(ГЕРБ), Христо Петров-Ицо Хазарта (ПП), Корнелия Нинова (БСП), Костадин Костадинов (Възраждане), Хасан Адемов (ДПС).

"Гласувах за истината! Гласувах за Лустрация! За свободен свят без комунисти, шпиони и доносници! Всички от 25 район в София, гласувайте за това!!! Вие сте на ход, днес е денят! Благодаря за подкрепата!", написа вчера във фейсбук Луна Йорданова Йорданова. Днес стана ясно, че е подкрепена от едва 252 избиратели, като резултатът е твърде незначителен и затова ЦИК дори не обявява процента на гласувалите за нея, който клони към нула.

Блондинката бе и кандидат-президент на изборите през ноември м.г. "Президентската институция трябва да има нов облик, трябва да излезем от капана на матрицата и от всичко, на което сме свидетели през последните 30 години. Ние ще направим нашия избор, ще го заявим смело", заяви миналата есен Луна. Тя мечтаеше да стане обединител на нацията, но явно избирателите не я припознават като сериозен политик.