Лунното затъмнение носи трансформации на Риби, Рак и Скорпион

Коридорът на затъмненията продължава до 2 октомври

Астро
18:00 - 16 Септември 2024
21010
Лунното затъмнение носи трансформации на Риби, Рак и Скорпион

Коридорът на затъмненията тази есен ще се отвори с Лунно затъмнение на 18 септември и ще се затвори със Слънчево затъмнение на 2 октомври по оста Риби-Дева и няма да е почивка. Затъмнението подчертава всичко, което е било скрито от очите ви, включително финансовите дела.

Така астролозите разчитат звездните конфигурации. Ето какво още казват за предстоящите събития от фейсбук групата "Квадратът на Питагор":

"Важно е в кой дом от наталната карта попада затъмнението. Тази област от живота ще е най-актуална. Разликата между лунните и слънчевите затъмнения е, че те имат различни действия -

Лунната енергия винаги влияе на емоционалния фон, а Слънчевото затъмнение е код активиране.

Последните 2 години затъмненията се случваха по Овен-Везни и активни бяха темите, свързани с нас самите, собствената ни идентичност и партньорските ни взаимоотношения. Но...на този етап приключихме с това.

Оттук нататък (валидно за 2025 и 2026 г.) фокусът ще се измести в посока здраве, сенките от дълбините, баланса между духовното и материалното.

Времето между тези две звездни събития се нарича "Коридор на затъмненията" и в него се получава силно сгъстяване на енергията, което стимулира промени и развитие в живота ни. Разбира се, когато бурята е силна, не се бориш с нея. Слушаш посланието ѝ към теб. То винаги е: "Разчиствам пътя ти!". Оставете я да чисти и се вслушайте в себе си - и който го използва, ще напредне много.

От астрологична гледна точка се счита за труден период, емоциите излизат на преден план и, ако не ги владеем правилно, са възможни тежки емоционални изблици и непредвидени ситуации.

Периодът между две затъмнения представлява уникална възможност и за позитивна трансформация на съдбата. Той е шанс за кардинална, позитивна промяна във важни сфери от живота ни. Мощта на енергийните послания, които изпращаме през този период оказват влияние върху нас в следващите поне 6 месеца". 

Тъй като затъмнението се провежда в знака Риби,

водните знаци като Рак, Скорпион и Риби ще бъдат особено чувствителни към тази енергия. Те могат да очакват дълбоки емоционални промени, които ще им помогнат да се освободят от стари травми и блокажи.

Земните знаци -

Телец, Дева и Козирог, също ще почувстват нужда от ново начало, но при тях това ще се прояви по-практично – чрез промени в кариерата или семейния живот.

Въздушните знаци –

Близнаци, Везни и Водолей, може да изпитват колебания в решенията си, но затъмнението ще им помогне да намерят нови пътища за комуникация и творчество.

Огнените знаци - 

Овен, Лъв и Стрелец ще преразгледат личните си амбиции и мечти, като променят посоката, в която се движат.

Лунните затъмнения носят интензивна енергия, затова е важно да избягваме крайни решения и действия в този период. Не се препоръчва да започваме нови проекти или да предприемаме големи стъпки в личния живот. Вместо това се съсредоточете върху приключването на стари задачи и завършването на започнатото.