Lupa.bg алармира: Кубрат Пулев гази закона

Новини
18:00 - 31 Юли 2020
21297
Lupa.bg алармира: Кубрат Пулев гази закона

Боксьорът Кубрат Пулев нагло гази закона, като шофира със затъмнени задни и предни стъкла, забеляза Lupa.bg. Спортистът стана жертва на блокадите и попадна в километричните задръствания. Пред камерата на Би Ти Ви бившият мъж на Андреа каза, че протестите са за добро.

"Щом е провокирано от желанието на хората, значи е за добро. Надявам се, че протестите не са купени", заяви Кобрата пред микрофона на медиата, а Lupa.bg забеляза, че американският му джип е със затъмнени предни стъкла. Спортистът нарушава чл. 105 от Закона за движение по пътищата, където се казва следното:

Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през предните странични стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.

Според Спогодбата за приемане на еднакви технически предписания на превозните средства фабрично затъмнените стъкла трябва да имат 75% светлопропускливост на предно и задно стъкло и 70% на странични стъкла. Това е посочено и в Правило № 43/1988г. на ООН. Във втората алинея на чл. 105 от ЗДвП забраната е условна - ограничаването на видимостта и намаляване на прозрачността на стъклата на задните врати е допустима. Затъмняването трябва да е до определено процентно съдържание, а не напълно.

"Полицаи на око преценяват пропускливостта. В случай, че пътни полицаи ви спрат заради затъмнено с фолио предно панорамно или предни странични стъкла те могат да ви напишат фиш за 20 лв., но могат и да решат да спрат автомобила от движение, като приложат Принудителна административна мярка (ПАМ) по чл. 171, ал.2. Тогава в срок от 3 дни трябва да се явите в КАТ за измерване на пропускливостта на прозорците", заявиха специалисти.