Lupa.bg иска €5000 награда: Ружа Игнатова е жива!

През ключалката
13:10 - 02 Юни 2022
22554
Lupa.bg иска €5000 награда: Ружа Игнатова е жива!

Край на спекулациите за мистериозна смърт - световната топ измамница Ружа Игнатова е жива и здрава! Lupa.bg подава сигнал за местонахождението на криптокралицата, измислила ментето OneCoin и издирвана от „Европол” срещу 5000 евро награда за информация, която може да доведе до нейното залавяне.

Брилянтен източник на Lupa.bg, който живее от 25 години в Обединените арабски емирства, е категоричен, че невзрачната иначе хитруша от Русе, прекарала младежите си години в германския град Шрамберг, се укрива в Дубай.

Залавянето на схемаджийка като Ружа, обаче, няма да е лесно. Със заграбените с OneCoin 4 милиарда евро Игнатова е със сменена самоличност и под охраната на израелска спецслужба, категоричен е източникът на Lupa.bg.

Предпазните мерки са повече от наложителни след такъв грабеж, ощипал лапнишарани по цял свят – освен, че се търси от „Европол”, срещу Ружа Игнатова вече са в ход десетки дела в Европа.

На 17 септември 2021 г. в Мюнстер започна процес срещу адвоката ѝ в Германия Мартин Брайденбах по обвинения в пране на пари и превод на 20 млн. евро в Лондон за купуване на луксозен имот.

Други двама са изправени пред обвинения в източване на милиони евро в схемата, от която според Би Би Си само във Великобритания са ощетени хора с над 100 милиона паунда.

Близо петилетка от свръхбогатата мошеничка няма и следа. На 25 октомври 2017 г. пухкавата нашенка, завършила магистратура по икономика в университета в Констанц и защитила докторантура по право в Оксфорд, се качи на самолет от София за Атина и изчезна.

Оттогава е в неизвестност и се издирва. Междувременно европейската полицейска организация обяви награда от 5000 евро за информация, която може да допринесе за разкриването на местоположението ѝ и в крайна сметка подпомогне залавянето на незаконната милиардерка.

Сега Lupa.bg си иска наградата.