Lupa.bg научи: Интриги, завист и злоба заради новите баварци на МВР

В по-малките градове има недоволни от разпределението на новите патрулки

Новини
18:00 - 14 Юни 2024
8038
Lupa.bg научи: Интриги, завист и злоба заради новите баварци на МВР

До истинско напрежение, свързано с интриги доведе разпределението на новите патрулки БМВ, с които МВР се похвали наскоро. Lupa.bg научи, че в по-малките градове станали страшни проблеми за това - кой точно ще кара новите патрулки. 

От ведомството на Калин Стоянов решили да запазят повечето коли за големите градове - София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Така за по-малките градчета се полагат по две , а някъде дори по-едно ново БМВ. 

Именно това, създало страшни проблеми, защото ченгетата в малките градове гледали винаги с недоволство на факта, че новите коли са дадени на връзкари и натегачи. Медията ни разбра, че дори в някои градове шефовете имали за намерение те да ползват тези модерни и много мощни автомобили, но тази информация не е потвърдена и се говори, че имало такава забрана.

Въпреки това, извън работно време униформените злобеели срещу новите шофьори на немските возила. До този момент от МВР не са коментирали какъв е принципа и критерия модерната патрулка да бъде поверена на даден служител. 

На кадрите, които са споделени от пресцентъра на МВР се вижда, че високоскоростните автомобили които са връчени на полицаите са от модела BMW M340i xDrive, което означава, че под капака им работи 3.0-литров бензинов двигател с мощност от 374 конски сили, които се предават към четирите колела. Трансмисията е осемстепенна автоматична, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4.6 секунди. Колите са допълнително модифицирани като са прибавени светлини и сирени, както и синьо-жълти стикери с надписи „Полиция“. Освен това, поетапно ще се въвеждат и ПОС терминали в патрулните автомобили, което ще позволява плащането на глобите на място.

Освен BMW-тата, родната полиция се сдоби и с други нови коли – Golf Mk8 в по-практичната комби версия. За момента не става ясно с какъв двигател са тези коли и дали разчитат на задвижване на четирите колела или само на предната ос.