Lupa.bg научи: Васил Божков купува „Радио Фокус”?

Топ бизнесменът е готов да влезе в медийния свят като собственик на най-голямата радиоверига

Личности
20:01 - 02 Август 2019
28658
Lupa.bg научи: Васил Божков купува „Радио Фокус”?

Мултимилионерът Васил Божков е готов да разшири своята бизнес империя, като влезе в медийния бранш. Един от най-успешните български предприемачи може да вложи няколко милиона евро в обявената за продажба радиоверига „Фокус”, научи Lupa.bg от отлично информирани източници в медията.

Според информацията ни вече са проведени предварителни разговори, но конкретно решение все още няма.

Засега финансовите параметри на евентуалната сделка са тайна. Наскоро наш източник обаче се спомена, че най-голямата радиоверига в България може да смени собственика си срещу доста високата цена от 12 милиона лева.

До идеята за продажба се стигна след внезапната кончина на основателя на „Фокус” – Красимир Узунов - Поручика. Медията разполага с 60 радиостанции, 15 регионални офиса и излъчва 12 самостоятелни програми.

На тезгяха я постави вдовицата на Поручика и негова наследница –Татяна. Досега дамата с руски корени се занимаваше със собственото си дизайнерско студио „ВитаминАрт”, което се намира на няколко крачки от сградата на „Фокус” в столицата и се занимава с изработката на рекламни материали. Нейни клиенти са както частни компании, така и множество държавни институции.

Наскоро бе съобщено, че натиреният от ГЕРБ Цветан Цветанов също проявил апетит към радиото, но темата така е не намери развитие.