Lupa.bg научи: Янко Ваташки подхвана бизнес с италиански чанти от затвора

Гаджето му Моника ръководи търговията за България

Общество
17:30 - 27 Юни 2023
14788
Lupa.bg научи: Янко Ваташки подхвана бизнес с италиански чанти от затвора

Здравенякът Янко Ваташки внася и продава модерни италиански дамски чанти в България, като той е подарил този бизнес на гаджето си Моника (на снимката), която и в момента е в Италия и управлява търговията, научи Lupa.bg.

Въпреки че перничанинът в момента е в Софийски централен затвор, той е успял да организира този бизнес с помощtа на свой авер в Италия с прякор Италианеца. Там той имал фабрика, която освен чанти, произвеждал и портмонета и колани, разказаха наши хора, запознати с новия бизнес.

Lupa.bg дори намери сайта, чрез който чантите се търгуват в България. Прави впечатление, че се предлагат доста разнообразни чанти, които са на средна цена от около 130 лева. Разбира се, намират се и по-скъпи и по-евтини модели.

Янко Ваташки се очаква съвсем скоро да излезе на свобода и според слуховете зад решетките, той смятал да се занимава с производство на жито. 

В момента здравенякът всява респект в столичния зандан и брани правата на лишените от свобода и техните близки чрез национално сдружение, на което е председател.  

Припомняме, че и преди, когато беше извън затвора, пернишкият здравеняк въртеше легален бизнес, от който изкарваше хубави пари. Янко Ваташки внасяше маркови вина, за които имаше много известни ВИП клиенти.

Търгуваше предимно с вина, които не можеха да се намерят на родния пазар. 

Медията ни разбра още, че до 2-3 месеца Ваташки ще бъде освободен от затвора.