Lupa.bg пита: Ще дари ли Кубрат £2,5 млн. за борба с ковид, както обеща?

Бокс
17:49 - 14 Декември 2020
10459
Lupa.bg пита: Ще дари ли Кубрат £2,5 млн. за борба с ковид, както обеща?

Кубрат Пулев загуби битката в Лондон със световния №1 Антъни Джошуа, но дори свален на ринга, Кобрата успя да заработи сериозната сума от 5 милиона паунда. Едно лесно подхвърлено пред германския „Билд” обещание обаче вгорчава и без това вкиснатото битие на боксьора - че ще дари половината от хонорара си за борба с коронавируса.

Затова и Lupa.bg с основание пита: ще спазили ли дадената дума най-добрият ни боксьор, или ще забрави, че „казана дума, хвърлен камък”?

На 5 април медиите в Европа гръмнаха с новината, че боксьор №1 на България Кубрат Пулев ще дари половината хонорар от мача с Джошуа на нашите лекари и медсестри за борба с „този гаден вирус”. Тогава се смяташе, че от двубоя нашенецът ще излезе по-богат с 5 милиона долара. Оказа се, че сумата е същата, само че в британски паунди.

Според актуалния курс това са точно 10 661 484 лева.

„Ще даря 50% от парите, които спечеля от мача с Джошуа, за неуморните герои в борбата с коронавируса. Ще дам за лекарите, медицинските сестри, болниците и за закупуване на необходимата апаратура, за да се справим с този дяволски вирус", заяви смело пред „Билд” боксьорът.

„В България въведоха извънредното положение по-рано от Германия. Всичко е затворено. Рядко излизам от дома си. В залата тренирам заедно с брат си. Единственият друг човек, който влиза е чистачката. Малко е призрачна обстановката. Това обаче е единственият начин да се справим със заразата. Трябва всички държави по света да си съдействат”, допълни боксьорът.

Сега остава само да проследим дали ще изпълни обета си.

Снимки: Любомир Асенов, Lap.bg