Lupa.bg позна: "Патриотите" се готвят за обединение на вота

Политика
11:40 - 30 Април 2021
5908
Lupa.bg позна: "Патриотите" се готвят за обединение на вота

Lupa.bg за пореден път позна - както ви информирахме преди четири дни, "Обединени патриоти" са напът да възкръснат като коалиция. Днес дойдоха и официалните призиви за това.  

"Вчера Народното събрание прие скандални промени в Изборния кодекс, с които премахна ограниченията за броя изборни секции в страните, извън Европейския съюз. Сега Ердоган разполага с 400-хилядна армия от избиратели – българските изселници в Турция, с която да влияе на решенията на българския Парламент".

Това написаха от пресцентъра на НФСБ. "Това е удар върху независимостта и суверенитета на България и в резултат на разединението на патриотичните сили след решението на ВМРО за самостоятелно явяване на изборите на 4 април", смятат хората на Валери Симеонов. 

Затова от НФСБ призовават:

НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ПАТРИОТИТЕ ТРЯБВА ДА ЯВИМ ОБЕДИНЕНИ! Против опасните за демокрацията и българската държава действия на новите улични диктатори, против пошлостта и чалгизацията в политиката!

Против бруталните опити за диктатура и подчиняване на правосъдната система!
Трябва да сложим край на опасните за демокрацията и държавата действия на новите улични демократи преди да бъдат нанесени непоправими щети!

И това може да бъде постигнато само и единствено чрез национално обединение на патриотичните сили, което да даде отпор на неолиберализма, пошлостта и чалгизацията в политиката!

Призоваваме Ви да загърбим миналото и да поставим основите на националното обединение на патриотичните сили!

Призоваваме всички партии от патриотичното пространство на незабавни консултации за подготвяне и провеждане на национален патриотичен форум на 10-ти май!

Още преди някоко дни Lupa.bg писа, че в края на миналата седмица бившият военен министър Красимир Каракачанов, екс вицепремиерът Валери Симеонов и Волен Сидеров са имали тайна среща, на която са се разбрали ВМРО-БНД, НФСБ и „Атака” отново да го играят другарчета в името на общата цел - влизане в следващия парламент, който вероятно ще бъде излъчен след предсрочни избори.